Manüel başlatma süreci Web Arayüzünde sol tarafta listelenen başlatma noktasına karşılık gelir. Belki de en çok kullanılan başlatma eylemi olan Manüel Başlatma süreci, kullanıcıların Web Arayüzünün sol tarafındaki navigasyon çubuğundan sürecin kopyasını oluşturabilmelerine olanak sağlar. İşlem tasarımcısı, sürece farklı noktalardan başlayabilmek için çoklu Manüel Başlatma eylemlerini kullanabilir.
Başlatma noktasını geçici olarak seçilmez kılmak / çalışmaz hale getirmek için, bu kutudaki işareti kaldırın. Yeniden etkinleştirmek için, Etkinleştirildi kutusunu işaretleyin.
Yinelemeli Başlatma eylemi süreç kopyasını periyodik olarak veya belirlenen bir takvime göre yaratır ve başlatır. İşlemler ay sonunda, belirli bir yıl dönümü tarihinde veya çeşitli diğer tipteki iş takvimlerine uygun olarak yaratılabilir.
İşlem aşama durumlarının oluşturulması arasında geçecek olan süreyi belirtir. Daha ayrıntılı bilgi için, 39. sayfada Gecikmelerin Belirlenmesi bölümüne bakınız.
Eşleşen kayıtları bulmak üzere veri kaynağını tarayan bir SQL (veritabanı sorgu dili) sorgu dizisi kullanır. Bulunan kayıtlar, eşleşen kayıtları bulmak üzere veri kaynağını tarayan bir SQL (veritabanı sorgu dili) sorgu dizisi kullanır. Bulunan kayıtlar sürecin kopyasının oluşturulmasında kullanılır. Veri kaynağından sorgulanan veriler sürecin veri öğelerine başlangıç değerlerini vermek için kullanılabilir.
Bu eylemin kısa bir tanımını yapar.
Veritabanı güncellemede/sorgulamada kullanılacak veri kaynağının seçildiği alandır. Veri kaynakları, sistem yöneticisi tarafından Web Arayüzü üzerinde oluşturulur.
Bu başlatma eylemini kullanarak süreç aşama durumunu başlatabilmek için gerekli olan güvenlik seviyesini tanımlar.
Yinelemeli DB Tarama süreci, sorgulamanın web arayüzü üzerinden manuel olarak çalıştırılması yerine belli zaman periyotlarında otomatik olarak çalışması dışında, standart DB (Veritabanı) Tarama süreci ile hemen hemen aynı şekilde çalışır. Daha fazla bilgi almak için, DB Tarama eylemini okuyunuz.
Bu eylemin kısa bir tanımını yapar.
Veritabanı güncellemede/sorgulamada kullanılacak veri kaynağının seçildiği alandır. Veri kaynakları, sistem yöneticisi tarafından Web Arayüzü üzerinde oluşturulur.
Çalıştırılacak SQL komutunu belirtir. Komut hangi alanların hangi tablolardan seçileceği ile ilgili bir cümleciği içeren bir “seç” (SELECT) ifadesi olmalıdır. “Seç” ifadesi ile sistemden getirilen her kayıt, bir süreç aşama durumu yaratır.
Veritabanı Tarama sürecinin ne sıklıkta yapılacağını belirtir. Sürenin ayarlanması ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için, 39. sayfada Gecikmelerin Belirlenmesi bölümüne bakınız.
Veritabanı Tarama sürecini çalıştırmak üzere programlanan bir sonraki zamanı belirtir. Süreye bağlı olarak sistemin bir sonraki geçerli başlatma tarihini hesaplaması için, Yeniden hesapla seçeneğini tıklayın.
Bu seçenek, Yinelemeli DB Tarama sürecinin programlandığı şekilde çalışıp çalışmadığını belirler. Tarama sürecini geçici olarak çalışmaz hale getirmek için bu seçenekteki işareti kaldırın.
Bileşenin kendi adının belirtildiği yerdir.
Hangi mail sunucusu kullanıyorsanız o sunucunun yöneticileri tarafından size verilen portu girmelisiniz.
Sistem üzerinde süreci tetikleyecek olan maillerin hangi adres üzerinden gelmesini istiyorsanız bu alana o adres yazılmalıdır.
Kullanıcı adı alanında yazılı olan mail adresinin şifresinin yazıldığı alandır.
E-posta kontrolünün ne sıklıkta yapılacağını belirtir.
Aşağıdaki alanlar E-Flow’da karşılık gelen veri elementleriyle eşleştirilir.
E posta tarih bilgisini getiren bu alanı date değişkeniyle eşleştirmek gerekmektedir.
E-posta konusu bilgisini getiren bu alan string bir değişkenle eşleştirilmelidir.
Mail adresi bilgisini getiren bu alan string bir değişkenle eşleştirilmelidir.
Tiger Kontrol bir başlatma eylemi olarak Tiger’ da ilgili fiş türüne veri girildiği anda E-Flow’da süreç tetiklenmesi sağlar.
Bileşenin kendi adının belirtildiği yerdir.
Tiger’da verisi getirilebilecek fiş türlerini gösterir.
Tiger’ dan getirilmesini istediğimiz datanın hangi firmadan geleceğini gösteren alandır.
Tiger ‘dan gelen datanın hangi dönem numarası ile geleceğini belirten alandır
İlgili web adresine fatura geldiğinde E-Flow’ da süreç başlatır.Seçilen E- Fatura entegratörüne yeni bir fatura geldiği anda otomatik olarak sürecin tetiklenmesini sağlayan bileşendir.
E-Fatura entegratörü tarafından verilen kullanıcı adı bilgisidir.
E-Fatura entegratörü tarafından verilen şifre bilgisidir.
E-faturanın pdf formatı halindeki görsel halidir. Veri elementlerinden doküman (document) veri tipindeki alanlardan seçim yapılır.
Memo bir değişkenle eşleştirilmesi gereken E-fatura alanı. E-faturanın ubl formatını getirir.
Gelen fatura türünün(iade veya satın alma) belirlendiği alandır.
String bir değişkenle eşleştirilmesi gereken fatura türü sekmesi
E-faturanın tür bilgisini getirir.
Faturanın hangi aralıklarla, hangi zaman dilimlerinde getirileceği bilgisini gösterir.
E-Fatura kontrolünün E-Flow’ da ilk tetiklenme zamanının belirleneceği alandır.
Adres
Türkiye: Dudullu OSB Mah, Des-2 Cad. Teknopark Binası Apt. No: 8/66 34776 İstanbul
ABD: 4 Heather Ct. 60490 Bolingbrook Illinois Chicago